Soms lijkt het alsof we vastgelopen zijn in het leven, of het gevoel hebben de weg kwijt te zijn. Zeker in deze rare COVID-19 periode is dat niet uitzonderlijk. Deze situatie weegt op ons gemoed en vraagt veel geduld. Het is heel normaal dat we hier niet meer alleen uitkomen, en dan is het soms beter om deze bezorgdheden te bespreken met iemand die volledig buiten de situatie staat.
Als je nog nooit bij een psycholoog geweest bent, heb je waarschijnlijk veel vragen. Hoe verloopt zo’n eerste ontmoeting? Wat kan er allemaal besproken worden? … Ik kan je alvast geruststellen. Ik ben niet in de eerste plaats psycholoog, maar gewoon mens. Ik tracht om zo laagdrempelig mogelijk te zijn, zodat iedereen zich welkom voelt. Hierbij staat steeds de ontmoeting van mens-tot mens centraal.

Het eerste gesprek is een kennismaking. Het is mijn doel om jou eerst beter te leren kennen, zodat we in een sfeer van vertrouwen verder kunnen gaan kijken naar wat jij nodig hebt. Ieder traject is uniek, en we bekijken samen jou wensen en noden naargelang je hulpvraag evolueert.

Het is niet mijn doel om complexe behandelingen te voorzien, of heel jouw levensgeschiedenis te gaan analyseren. Ik wil eerst en vooral gaan kijken naar wat jij nodig hebt in het ‘hier-en-nu’. Het is wel mijn bedoeling om jou weer ‘in je kracht’ te zetten zodat je met een portie verse moed het leven weer aan kan.
Wens jij misschien niet samen verder te gaan? Dan zoek ik graag samen met jou naar een collega die je misschien wel kan verder helpen. Ik zal je ook doorverwijzen wanneer ik het gevoel heb dat er meer gespecialiseerde hulp nodig is.

Goed om te weten: Aan gezien ik een erkend psycholoog ben, worden er voor zowel adolescenten als volwassenen (beperkte) tegemoetkomingen voorzien door het ziekenfonds. Hier zitten echter grote onderlinge verschillen op, dus raadpleeg best je eigenziekenfonds om zeker te zijn van wat ze jou kunnen bieden.

Aarzel niet om mij te contacteren bij onduidelijkheden of vragen.

Misschien tot snel?

Michelle