Ons doelpubliek is absoluut de recreatieve loper. Lorenz heeft in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd in het lopen. Door zelf enkele lastige blessures te hebben gehad, weet hij wat de struikelblokken zijn voor de recreatieve loper. Naast de eigen ervaring volgde Lorenz ook de nodige opleidingen om u als beginnend of ervaren sportieveling in deze discipline bij te staan. Als je wilt hardlopen onder begeleiding van Lorenz zal je vooral begeleid worden in een aantal zaken rondom het lopen om het risico op blessures te verkleinen. De begeleiding kan worden opgedeeld in twee blokken. Enerzijds is er de preventie van loopblessures, anderzijds is er de behandeling van bestaande blessures.

Preventie

Je kan bij ons terecht voor een biomechanische screening. Deze omvat de testing op zich, een oefenschema voor thuis en een terugkomsessie om de vooruitgang te bespreken en het oefenschema aan te passen. De screening bestaat uit twaalf testen. Je wordt getest op stabiliteit, flexibiliteit, krachtuithouding en reactiviteit. Aan de hand van deze testen kunnen we “weak links” opsporen die de kans op loopgerelateerde blessures vergroten. Tot slot bekijken we je loophouding en looptechniek op de loopband. Vervolgens wordt er een persoonlijk oefenschema opgesteld dat je thuis gaat uitvoeren. Je krijgt het nodige beeldmateriaal mee zodat je thuis kan herbekijken welke oefeningen je moet uitvoeren. Nadat je thuis een paar weken hebt gewerkt op je werkpunten spreken we een laatste keer af om de vooruitgang te bespreken en het oefenschema aan te passen. Bij de preventieve screening is het de bedoeling dat je blessurevrij bent. Indien je geblesseerd bent, is het aangeraden om eerst de kwetsuur te behandelen alvorens we de screening uitvoeren.

Behandeling van loopblessures

Lopen is booming! En terecht, het is een toegankelijke sport en het is gezond voor lichaam en geest. Jammer genoeg loeren de blessures om elke hoek. De allerbelangrijkste factor om te monitoren is de trainingsload. 60 tot 80% van de loopblessures zijn te wijten aan een verkeerde trainingsload. Te veel en te snel… Veel voorkomende letsels die we behandelen zijn achillespeesproblemen en andere peesproblemen rond de knie of de heup, de zogenaamde lopersknie, shin splints of scheenbeenvlies ontsteking, rugpijn tijdens het lopen en stressfracturen.

We gaan aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek na wat de oorzaak is van de kwetsuur. Op basis van onze resultaten stellen we een behandelplan op. Dit plan zal uitgebreid zijn. Naast de nodige oefeningen zullen we vooral waken over een correcte balans tussen de belasting en de belastbaarheid van jouw lichaam. De trainingsload is hierbij zeer belangrijk en indien nodig kunnen we ook kleine aanpassingen adviseren in jouw looptechniek.

U kan onze tarieven raadplegen bij onze werkwijze