De postoperatieve revalidatie is gericht op mensen die herstellen na een operatie van het locomotorisch systeem of het hart. U kan bij ons terecht voor de revalidatie na het plaatsen van prothesen zoals een knieprothese, heupprothese, schouderprothese of andere minder voorkomende prothesen. Ook na andere chirurgische ingrepen zoals een cuff repair, een osteosynthese na een ongeval of een operatie aan de meniscus of kruisbanden kan u bij ons revalideren. Daarnaast behandelen wij ook mensen die herstellen van een operatie aan het hart.

De duur van dit herstelproces is afhankelijk van de ingreep en verschilt ook van persoon tot persoon. Daarnaast hangt de duur ook af van het beoogde doel. Een sporter zal na een gescheurde kruisband veel intensiever en langer revalideren voor hij terug in competitie treedt dan iemand die een fysiek lichte job heeft en recreatief aan sport doet. De behandeling wordt steeds aangepast aan de noden van onze patiënt.

Na een operatie heeft de patiënt meestal recht op 60 behandelsessies over de periode van 1 jaar. Deze worden niet altijd volledig opgenomen, maar het geeft ons wel de ruimte om op een verantwoorde manier de revalidatie op te bouwen.

Naast de sessies in de praktijk zetten wij de patiënt ook thuis aan het werk met een persoonlijk oefenschema. De bewegingen worden in de praktijk samen ingeoefend. Daarnaast zorgen wij voor korte video’s zodat de patiënt thuis kan herbekijken hoe een oefening moet worden uitgevoerd.

U kan onze tarieven raadplegen bij onze werkwijze