Naast manuele therapeut zijn wij ook sportkinesist. Wij begeleiden u na een sportletsel tot u terug in staat bent om de training en competitie te hervatten. Shana heeft jarenlange ervaring in het korfballen. Lorenz was in zijn jeugdjaren wielrenner en legde zich na het wielrennen toe op lopen en triathlon.

Als sportkinesist gaan we niet enkel het lokale letsel revalideren. We bekijken en screenen het hele lichaam. Vaak vinden we een aantal zaken die we kunnen verbeteren door middel van doelgerichte oefentherapie. Door het lichaam in zijn geheel te revalideren kunnen we het risico op toekomstige blessures verkleinen. Het belangrijkste in de sportkinesitherapie is dan ook de actieve revalidatie. We werken indien nodig aan de stabiliteit, mobiliteit, kracht en explosiviteit van het lichaam. We stellen samen met u een plan op zodat u ook thuis de nodige oefeningen kan uitvoeren. De bewegingen worden in de praktijk samen uitgevoerd. Daarnaast zorgen wij voor korte video’s zodat u thuis kan herbekijken hoe een oefening moet worden uitgevoerd.

Wij hebben ervaring in het revalideren van onder andere overbelastingsletsels zoals peesontstekingen in de schouder, lopersknie, jumpersknie, scheenbeenvliesontsteking enkelproblemen na het omslaan van de enkel, voorste kruisbandletsels, meniscusscheur en schouderinstabiliteit bij bovenhandse sporters.

U kan onze tarieven raadplegen bij onze werkwijze